top of page
Jonas Branding by Aria Portratis-28.jpg
Massage vid Body-Mind yada yada
Klassisk massage
3_edited.png

Massage vid Body-Mind yada yada

Massage vid Body-Mind yada yada kan ingå i en fysioterapiprocess men ges även som sådan. 

Vid Body-Mind yada yada värdesätts du som individ stort. Således är dina önskemål och behov inför och under en massagesession viktiga för mig att uppmärksamma. En massagebehandling utförs utgående från dina önskemål, behov och eventuella besvär.

Body-Mind yada yada erbjuder klassisk massage och mindful massage. Nedan kan du ta del av information om vad de behandlingsformerna innebär.

Jonas Branding by Aria Portratis-28.jpg

Klassisk massage

Klassiks massage innebär manuell bearbetning av kroppens mjuka vävnader (Hud, muskler, senor, ledband och bindväv).

Klassisk massage kan ges i förebyggande syfte eller användas för att behandla vissa typer av skador och överbelastningstillstånd du kan råka ut för. Behandlingen hjälper muskulaturen i din kropp att slappna av och bidrar med bättre återhämtning. Således fungerar klassisk massage även utmärkt som stöd för t.ex. idrottare som vill förbättra återhämtningen mellan idrottsprestationer. 

Själva behandlingen utförs genom en kombination av olika slags anpassade grepp. Greppen och kraften i greppen anpassas till dig och dina behov. Klassisk massage kan ges som helkroppsmassage och halvkroppsmassage eller koncentreras mer till några kroppsområden.

Jonas Branding by Aria Portratis-31.jpg

Mindful massage

Mindful massage innehåller liksom klassisk massage manuell bearbetning av kroppens mjukvävnad.

 

Under en mindful massagebehandling vägleds du innan den manuella delen av behandlingen i en andnings- och/eller kroppsbaserad minfulnessmeditation. Det hjälper både din kropp och ditt sinne att slappna av redan inför beröringen, vilket gör att de avslappnande effekterna av den manuella behandlingen förstärks.

 

Behandlingen avslutas även med en andnings- och/eller kroppsbaserad minfulnessmeditation för att hjälpa dig slappna av i din kropp så mycket som möjligt efter beröringen. Beroende på dina önskemål och behov kan du också låta dig vägledas djupare in i närvaro under den manuella delen av behandlingen.

Greppen som används under en mindful massagebehandling är de samma som under klassisk massage men kraften i greppen är i regel mycket lättare. 

Mindful massage lämpar sig ypperligt för dig som upplever t.ex. kroppsliga och/eller mentala stressrelaterade besvär och som behöver stöd för att kunna varva ner och vara närvarande. Behandlingen är även för dig som vill unna dig en stund av vila och återhämtning på djupet.

Jonas Branding by Aria Portratis-57.jpg
Mindful massage
bottom of page