Om mig

3_edited.png

Jonas Lönnqvist

Jag heter Jonas och är 34 år gammal. Jag bor i Jakobstad tillsammans med min kära fästmö och vår fina dotter. Sedan barnsben har jag njutit av alla möjliga former av idrott och motion, och fram till ung vuxen ålder ägnade jag en stor del av min fritid åt olika former av motion och fysisk träning.

 

För några år sedan började min kropp dock uttrycka ett starkt behov av återhämtning och under de senaste åren har jag därför vidgat mina vyer vad gäller motion och andra fritidsintressen.

I dagens läge tycker jag om att vistas i skog och mark, och jag tackar inte nej till varken längre eller kortare naturvandringar i ödemark eller nationalparker. Jag njuter av villaliv och ”stugmiljö”, delvis pga. närheten till naturen och dess helande kvalitéer men jag upplever också den aningen mer primitiva livsstil som villalivet bjuder på som charmig och avkopplande.

 

Till naturen är jag något introvert och jag njuter av stillheten i att vara ensam, då jag får möjlighet till det. Samtidigt är social samvaro också något jag prioriterar och jag uppskattar och värderar gemenskapen med nära och kära. 

JonasLonnqvist-4.jpg

Arbetserfarenhet

Min arbetskarriär kom igång sommaren 2010, som anställd på social- och hälsovårdsverket i Jakobstad, i samband med att jag slutförde mina grundstudier inom fysioterapi. Jag arbetade då fram till 2011 inom neurologisk och inremedicinsk rehabilitering, med människor som återhämtade sig från t.ex. stroke och olika typer av neurologiska sjukdomar, hjärtoperationer eller -infarkter och lungsjukdomar.

 

2011-2012 bekantade jag mig med att arbeta i team inom smärtrehabilitering och fysiatri i Jakobstad. Efter ett år som fysioterapeut på HVC-mottagning 2012-2013, återvände jag 2013 till fysiatriska polikliniken och team-arbetet inom smärtrehabiliteringen och där stannade jag fram tills jag öppnade egen fysioterapi- och mindfulnessmottagning våren 2018.

 

Sedan dess har jag arbetat som fysioterapeut och mindfulnessinstruktör inom privata sektorn, men jag har fortsättningsvis nöjet att få vara en del av gemenskapen på fysiatriska polikliniken och smärtrehabiliteringen i Jakobstad, och har poliklinisk fysioterapiverksamhet där 1-2 dagar/vecka.

Lägg till en underrubrik.png

Utbildning

Leg. Fysioterapeut​   -   2010

  • Cert. OMI (Orthopedic Medicine International)   -   2015

  • Cert. Sakkunnig inom smärtfysioterapi   -   2016

Cert. Mindfulnessinstruktör Steg 1   -   2018,   Steg 2   -   2021

  • Cert. Mindfulness vid långvarig smärta och sjukdom   -   2019

  • Cert. Mindfulness vid ångest och depression   -   2019

  • Cert. Mindfulness på arbetsplatsen   -   2019

  • Cert. Mindfulness och medkänsla   -   2020

​​

Cert. Movingnessinstruktör   -   2019

Jonas-21_edited.jpg